Back

ⓘ Kūčios




Kūčios
                                     

ⓘ Kūčios

Kūčios utawa Kūtės punika salah sawijining olahan tradisional Christmas Eve nedha bengi ing Lithuania, dianakaké ing papat puluh Desember. Panganan kasebut minangka acara kulawarga sing kalebu akeh tradhisi asal-usul pagan lan Kristen. Sawetara tradhisi wis ora nyebar maneh lan biasane wong-wong Lithuania mung seneng mangan bareng kulawarga karo sedulur lan kanca nalika acara lan perayaan utama ditinggalake kanggo Dina Natal.

                                     
  • lan pemanis tambahan. Contone pastry sing ngemot isi kalebu mohn kichel, kūčios kalacs, lan hamantashen Ing masakan Jerman lan Yahudi, isi diarani mohn
  • utawa sup tradisional Lituania, salah siji saka 12 - sajian Natal Supper Kūčios Biasane, dipangan bareng karo kūčiukai, sajian tradisional Natal Lituania