Back

ⓘ Olahan India Indonesia




Olahan India Indonesia
                                     

ⓘ Olahan India Indonesia

Masakan India Indonésia minangka salah sawijining jinis olahan arupa campuran masakan India kanthi gaya lokal Indonesia. Masakan iki kalebu adaptasi saka masakan asli saka India, uga kreasi asli sing diilhami saka budaya panganan Indonesia sing beda-beda. Pengaruh India bisa diamati ing Indonesia wiwit abad kaping 4. Sawise nyebarake Islam menyang Indonesia lan dagang, Muslim India uga pengaruh Arab mlebu ing masakan Indonesia. Tuladhane kalebu biryani India, murtabak, kari lan paratha sing mangaribawani masakan Aceh, Minangkabau, masakan Melayu, Palembang, Betawi lan masakan Jawa.

                                     

1. Dhaptar panganan India Indonesia

Ombenan

  • Teh tarik, wedang teh susu panas.
  • Kopi tarik, kopi, peteng dipanggang karo margarin lan gula, sing digawe legi karo susu kental banjur ditarik kanggo diombe.
                                     

1.1. Dhaptar panganan India Indonesia Cemilan lan panganan cuci mulut

  • Halwa, manisan manis.
  • Kue putu mayang, hopper tali nganggo sirup gula aren dicampur karo santen.
  • Cendol, panganan cuci mulut legi es sing isine tetes jeli tepung beras ijo, santen lan sirup gula aren.
  • Kue putu, kue kukus kanthi bentuk silinder tradisional lan warna ijo.
  • Adhirasam, permen saka masakan Tamil.
  • Keripik singkong, keripik tapioka,
  • Kue pinyaram, kue tradisional Minangkabau sing dipengaruhi India digawe saka campuran gula putih utawa gula aren, glepung beras putih utawa sega ireng, lan santen.
  • Kheer, puding sing digawe saka susu sing nggodhok, gula, lan beras, tapioka, bihun utawa jagung legi.
  • Keripik pisang, kripik gedhang.
  • Samosa, pangsit goreng utawa panggang kanthi isi gurih, kayata kentang bumbu, bawang, kacang polong, utawa lentil.
                                     

1.2. Dhaptar panganan India Indonesia Ombenan

  • Teh tarik, wedang teh susu panas.
  • Kopi tarik, kopi, peteng dipanggang karo margarin lan gula, sing digawe legi karo susu kental banjur ditarik kanggo diombe.
                                     
  • olahan jinis masakan masarakat Aceh ing Aceh ing Sumatra, Indonesia Masakan iki misuwur lan misuwur ing Indonesia Pedagang Arab, Persia, lan India
  • kari udang minangka olahan kari khas masakan Indonesia ing Indonesia Aceh lan Sumatra Barat masakan Indo - Portugis ing India Goa lan Portugal
  • Kue putu mayang Jawa: ꦥ ꦠ ꦩꦪ yaiku sawijining olahan Indonesia sing digawe saka pati utawa tepung beras lan santen, banjur dibentuk kaya mi Panganan
  • flatbread ingkang kenging pangaribawa saking India Roti punika taksih kathah kapanggihaken wonten ing Indonesia lan ugi wonten ing Malaysia. Roti punika
  • ditemokake ing India Selatan lan Sri Lanka, uga ing Indonesia sing diarani kripik singkong kripik singkong Iki uga minangka olahan ing komoditas akeh
  • sayur - sayuran khas Asia, kangkung aduk Ipomoea aquatica Iki minangka olahan sayuran Asia sing populer, umume ditemokake ing Asia Wétan, Kidul lan Tenggara
  • minyak basa Melayu Palembang kanggo nasi berminyak minangka olah - olahan khas Indonesia saka Masakan Palembang saka nasi mateng karo minyak samin ghee
  • Sega gurih minangka olahan sing disiyapake kanthi ngekum sega putih ing santen utawa masak nganggo ganggang. Amarga klapa lan tanduran pari umume ditemokake
  • Indonesia sing luwih tepat propinsi Jawa Tengah, Yogyakarta lan Jawa Wetan Sanajan masakan Sumatra kondhang amarga kepenak amarga pengaruh India lan
  • pengaruhe saka masakan tetanggan Malaysia, Singapura, lan Indonesia kanthi pengaruh tambahan saka India China, Thailand, lan Jepang. Kaya umume ing wilayah