Back

ⓘ Tèh susu




Tèh susu
                                     

ⓘ Tèh susu

Teh susu minangka salah sawijining jinis omben - omben sing ditemokake ing pirang-pirang budaya, ngemot sawetara kombinasi teh lan susu. Minuman beda-beda adhedhasar jumlah bahan utama kasebut, cara nyiyapake, lan kalebu bahan liyane. Bubuk teh susu instan minangka produk sing diproduksi kanthi massal. Umum banget ing budaya Pakistan lan disenengi lan dikonsumsi saben dinane.

                                     

1. Jinis

  • Teh tarik, sejenis teh susu sing populer ing Malaysia lan Singapura
  • Teh susu gaya Hong Kong, teh ireng sing diombe karo susu sing nguap wiwit jaman pemerintahan Inggris ing Hong Kong
  • Teh susu kerajaan, Perusahaan teh Lipton nggawe produk ing taun 1965 minangka bagean saka seri resep "kerajaan" ing Jepang
  • Teh gelembung, uga dikenal minangka teh susu mutiara utawa teh susu boba, omben-omben adhedhasar Taiwanese sing ditemokake ing Taichung ing taun 1980an
  • Suutei tsai, tèh susu Mongolian asin
  • Teh Cambric, wedang susu panas sing legi, asring digawe tèh sithik
  • Irani chai, jinis tèh susu digawe karo susu murni dicampur karo mawa, disiapake ing kafe gaya Iran ing Hyderabad, India
  • Doodh pati chai, secara harfiah godhong susu lan teh, minuman wedang sing diombe ing India, Pakistan, Nepal, lan Bangladesh
  • Teh susu Dalgona, tèh susu sing digawe legi karo dalgona tradisional Korea, kopi kaya madu,
  • Teh Thai, ombenan adhedhasar teh legi sing populer ing Asia Tenggara
  • Shahi haleeb, tèh susu Yaman sing disedhiyakake sawise ngunyah qat
  • Masala chai, uga dikenal minangka tèh masala, minangka tèh susu rempah-rempah sing diombe ing anak bawana India
                                     
  • kaping - 19. Istilah tèh ireng uga dipugunakaké kanggo nggambaraké secangkir tèh tanpa susu mèmper karo kopi sing disuguhaké nganggo susu utawa krim. Ing
  • dicokot. Sanajan mangkono, ana campuran susu lan gula arèn saèngga wernané semu buthek. Tèh iki rasané legi. Tèh iki kawentar amarga akèh warung - warung
  • Ombèn - ombèn kang umum antarané: susu tèh kopi jus coklat anggur wine vodka Ombèn - ombèn panas Bajigur Sekoteng Serbat Kopi Jaé Susu Jaé Wédang Jaé Kopi Kedelai
  • Thai biasane dikenal minangka minuman Thailand sing digawe saka teh Ceylon, susu lan gula, lan disajikake panas utawa adhem. Iki misuwur ing Asia Tenggara
  • dipunparingi topping susu kenthel legi, kéju, meses, kacang uga sanesipun. Ulah - ulahan menika dados panganan panutup saha asring dupunsandhingaken tèh tarik utawi
  • karo senyawa sing larut ing njero rasa sing bisa ditemtokake. Iki tegese tèh kalebu ing klasifikasi cairan Newton Senyawa rasa lan warna sing disebar
  • nggunakake dekaroksilat ganja sadurunge supaya tèh psikoaktif cukup. Nggunakake santen tinimbang susu susu uga dadi pilihan. Siji bisa nambah rempah - rempah
  • bunder lan rada ledhok. Séndhok tèh yaiku sendhok cilik kang gunané kanggo ngudheg ombénan kaya ta tèh Saliyané tèh sendhok iki uga kena kanggo ngudheg
  • minangka sawijining wedang teh digawe saka teh ireng sing nggodhok ing susu lan banyu kanthi campuran ramuan aromatik lan rempah - rempah Asal - Usul ing
  • nggawé ya gampang anggoné golèk tuku Jajanan iki mathuk yèn didhahar karo tèh utawa kopi. Wiwit saka masarakat ékonomi ngisor nganti masarakat kang ékonominé