Back

ⓘ Nasjah Djamin




                                     

ⓘ Nasjah Djamin

Nasjah Djamin, punika satunggiling sastrawan Indonesia ingkang pinunjul. Naté nampi Anugerah Seni Pamaréntah RI ing taun 1970. Sadèrèngipun dados redaktur Budaya an nyambut damel wonten ing Pérangan Kesenian Departemen P & K ing Yogyakarta. Ndèrèk ngadegaken Angkatan Seni Rupa ing Medan lan Gabungan Pelukis Indonesia ing Jakarta.

                                     

1. Karya

Karyanipun ingkang kondhang antawisipun:

  • Gairah untuk Hidup dan untuk Mati 1968,
  • Hilanglah si Anak Hilang 1963,
  • Helai-helai Sakura Gugur 1964,
  • Titik-titik Hitam 1956,
  • Bukit Harapan 1984; pamenang Bebungah Sayembara Mengarang Roman DKJ 1980.
  • Sekelumit Nyanyian Sunda 1958; menangaken Bebungah Sastra Nasional BMKN 1957-58,
  • Ombak Parangtritis 1983; pikantuk Bebungah Yayasan Buku Utama Departemen P & K 1983,
  • Dan Senja Pun Turun 1982,
                                     
  • Redhaksiné ya iku Adiatmo Hardjoputro, Soeroso, Koesnadi, Kirdjomuljo, Nasjah Djamin lan Lukman Effendi banjur ketambahan Koesnadi, Motinggo Boesje, Idrus
  • Gong Habiburrahman El Shirazy Marga T Mochtar Lubis Motinggo Busye Nasjah Djamin Nh. Dini Pipiet Senja Pramoedya Ananta Toer Remy Silado Selasih Seno
  • Hoo Kirdjomuljo Mansur Samin Marah Rusli Mochtar Lubis Motinggo Busye Nasjah Djamin Ngarto Februana Nh. Dini Nur Sutan Iskandar Pramoedya Ananta Toer Putu