Back

ⓘ Hyderabadi haleem




Hyderabadi haleem
                                     

ⓘ Hyderabadi haleem

Haleem Hyderabadi iku jinis haleem populer ing Indian kutha Hyderabad. Haleem minangka rebusan sing kasusun saka daging, lentil lan gandum sing ditumbuk sing digawe dadi tempel sing kandel. Iki asline minangka panganan Arab lan dikenalake menyang Negara Bagian Hyderabad dening masarakat Chaush sajrone pamrentahan Nizams. Rempah-rempah tradisional lokal mbantu omah Hyderabadi sing unik mekar, sing dadi populer ing Hyderabadis asli ing abad kaping 19.

Panyusunan haleem wis dibandhingake karo Hyderabadi biryani. Sanadyan Hyderabadi haleem punika tradisional hors doeuvre ing Pernikahan, hajat lan kesempatan sosial liyane, iku utamané migunakaken ing sasi Islam Ramadhan sak Iftar ing meal sore sing ngilangi dina-long cepet minangka menehi energi cepet lan akeh kalori. Iki nggawe sajian identik karo Ramadhan. Kanggo ngakoni pinunjul lan popularitas budaya, ing taun 2010 dianugerahi status Indikator Geografis GIS dening kantor pendaptaran GIS India, sajian non-vegetarian pertama ing India sing nampa status iki.

                                     
  • India Hyderabadi Haleem now close to being patented NDTV. Dibukak ing 28 November 2014. Daniyal, Shoaib 23 July 2014 The history of haleem The
  • samosa Korma, panganan tradisional asale saka bangsawan Lukhnow kuno Hyderabadi haleem panganan wiwitan Hyderabad mutton biryani dadi karo mirchi ka salan