Back

ⓘ Terrine




Terrine
                                     

ⓘ Terrine

Terrine, minangka salah sawijining jinis olahan tradisional Perancis, punika jinis aspic, padha karo sosis, sing masak ing jamur Pottery dijamin ing bain-marie. Teras modern ora mesthi ngemot lemak daging utawa kewan, nanging isih ngemot tekstur kaya daging lan sulih lemak, kayata jamur lan woh-wohan murni utawa sayuran sing akeh ing pektin. Uga bisa dimasak ing macem-macem cetakan terrine non-tembikar, kayata stainless steel, aluminium, besi cor enamel, lan plastik anti oven.

                                     
  • diarani terrine Pate lan terrine padha banget: Istilah pate asring nuduhake forcemeat bertekstur sing luwih alus nggunakake ati, dene terrine luwih asring
  • basa Inggris minangka daging pot sanajan ing tampilan katon kaya terrine utawa keju endhas tinimbang pate Biasane, disajikake nganggo keripik
  • velouté minangka basis. Saus Chaudfroid biasane disajikake daging adhem, ing ndhuwur, lan panganan adhedhasar daging kaya ta galantine lan terrine
  • Keju endhas utawa brawn minangka terrine utawa jeli daging sing diiris adhem, asring digawe daging saka endhas pedhet utawa babi umume wedhus utawa sapi