Back

ⓘ Ghormeh sabzi




Ghormeh sabzi
                                     

ⓘ Ghormeh sabzi

Sabzi Ghormeh iku sawijining Iranian Herb godhok. Iki minangka panganan sing populer banget ing Iran.

                                     

1. Nggawe

Bahan utama yaiku campuran ramuan tumis, sing umume kalebu peterseli, bawang utawa bawang ijo, lan ketumbar, dibumboni bumbu utama godhong fenugreek sing wis garing. Campuran ramuan duwe macem-macem variasi. Sayuran ijo pait peteng bisa digunakake, kayata kale, sayuran sawi, utawa sayuran empuk, sanajan ora kalebu bagean saka resep asli.

Campuran iki dimasak nganggo kacang ginjel utawa kacang polong kuning, bawang kuning utawa abang, jeruk nipis ireng jeruk nipis Persia limu-Omani sing wis ditusuk, lan wedhus utawa daging sapi sing dikencengi kunyit. Piring kasebut banjur disedhiyakake karo chelow nasi parboiled lan kukus Persia utawa liwat tahdig. Vegetarian ghormeh sabzi bisa ngganti daging walnut utawa daging jamur.