Back

ⓘ Roti pita Israel




Roti pita Israel
                                     

ⓘ Roti pita Israel

Roti Pita Israel beda karo roti lapis lan pitas liyane kanthi sawetara cara. Pita Israel umume luwih lembut, kenthel lan adonan tinimbang roti lapis liyane, lan umume ngemot kanthong. Pita Israel umume luwih kenthel tinimbang pitas liyane. Akeh pitas Arab lan Yunani ora empuk kaya pita Israel, lan umume luwih tipis utawa ora duwe kanthong. Kanthong pita duwe "tembok kandel", sing khas kanggo pita Israel, lan mbantu pita Israel cukup kuat kanggo ngisi tandatangan kayata sabich, falafel, shawarma lan schnitzel pitik, lan liya-liyane.

Pita Israel disajikake kanthi seger, anget, lan dipanggang kanggo digunakake ing macem-macem sandwich, kayata falafel, sabich, schnitzel pitik, shawarma, brik, lan liya-liyane. Uga nganggo macem-macem celup kayata hummus, baba ghanoush, muhammara, zhoug, harissa, lan liya-liyane. Iki uga biasane dilayani ing Israel minangka bagean saka sarapan Israel, uga karo shakshouka utawa menemen. Umume disajikake karo endhog kanggo sarapan. Iki uga kadang disajikake karo keju pondok.

                                     
  • samneh basa Ibrani: פטאוט סמנה minangka sajian Israel saka wong - wong Yahudi Yaman, kalebu potongan pita sing wis digoreng ing butter sing diklarifikasi
  • ditepungi minangka lafa, iku olahan roti saka Israel asale saka Yahudi Irak sing paling kerep digunakake kanggo nggawé roti isi kaya ta falafel lan Shawarma