Back

ⓘ Protein kedhelé




Protein kedhelé
                                     

ⓘ Protein kedhelé

Protein kedele minangka salah sawijining jinis protein sing diisolasi saka kedele. Iki digawe saka panganan kedele sing wis dibuwang lan dibuwang. Kacang kedelai sing rusak lan defat diproses dadi telung jinis produk komersial protein tinggi: tepung kedele, konsentrat, lan isolat. Isolasi protein kedelai digunakake wiwit taun 1959 ing panganan kanggo fungsine.

                                     
  • oligosporus utawa Mucor. Oncom abang lumrahé digawé saka bungkil tahu, yaiku kedhelé kang dijupuk protéin nalika gawé tahu, yèn oncom ireng lumrahé digawé saka