Back

ⓘ Susu organik




Susu organik
                                     

ⓘ Susu organik

Susu organik nuduhake pirang-pirang produk susu saka ternak sing ditandur miturut cara tani organik. Ing umume yuridiksi, panggunaan tembung "organik" utawa padha karo "bio" utawa "eco", ing produk apa wae diatur dening panguwasa panganan. Umumé, angger-angger kasebut negesake manawa ternak kudu: diijini golek, diwenehi panganan pakan utawa senyawa sing disertifikasi sacara organik, ora bisa diobati kanthi obat-obatan, lan umume kudu diobati kanthi manusiawi.

Ana macem-macem alangan kanggo nggawe kesimpulan sing kuat babagan kemungkinan keamanan utawa kesehatan entuk manfaat saka susu organik utawa susu konvensional, kalebu ora ana studi klinis jangka panjang. Panaliten sing kasedhiya duwe kesimpulan sing beda-beda babagan prabédan mutlak ing konten nutrisi antara susu organik lan produksi sacara umum, kayata protein utawa kandungan asam lemak. Bobot bukti sing kasedhiya ora ndhukung posisi manawa ana bedane klinis sing relevan antara susu organik lan produksi umum, ing babagan nutrisi utawa keamanan.

                                     
  • susunipun saking standard marang organik dipunparingi kompènsasi sajumlah 2 Euro kangge saben 100 kg susu Kawontenan susu Campina ingkang sampun misuwur
  • digunakake kanggo ragi roti. Produksi asam organik dimanfaatake kanggo ngreksa lan ngicipi sayuran lan produk susu Fermentasi panganan nyedhiyakake limang
  • pirang - pirang cara. Cara organik cara mekanik, lan cara kimia. Watu kapur kang ana ing alam akèh - akéhé kawujud saka cara organik Watu kapur jinis iki kawujud
  • kayu kertas, rami, lan bubuk cuci. Kaloro sing pertama, amarga asal - usul organik bisa ngasilake jamur yen ora garing. Keuntungan pangatusan liyane yaiku
  • seger utawa panganan sing wis disiyapake kaya ta sele, jus, pai, es krim, susu lan coklat Rasa perasa stroberi lan aroma uga digunakake ing maneka werna
  • Asam aminoingkang kathah ngandut coklat, oat, durèn, mangga, dried dates, susu yogurt, keju, daging abrit, nduk, daging unggas, wijen, chickpeas, biji
  • lemah kang apik kanggo ditanduri kopi, lan mbutuhake pupuk organik kanggo gawé subur. Pupuk organik digawé dhéwé saka sisa pakan raja - kaya, lan saka kotoran