Back

ⓘ Basa Indonésia



                                               

Kidul-Kulon

Kidul-Kulon, iku arah mata angin ing tengah-tengah antarané arah Kidul lan Kulon. Kosok baliné yaiku arah Lor-Wétan.

                                               

Sungkai Kidul, Lampung Lor

Sungkai Kidul basa Indonésia: Sungkai Selatan, iku kacamatan ing Kabupatèn Lampung Lor provinsi Lampung. Kabupatèn Lampung Lor

                                               

Abung Kidul, Lampung Lor

Abung Kidul basa Indonésia: Abung Selatan, iku kacamatan ing Kabupatèn Lampung Lor provinsi Lampung. Kabupatèn Lampung Lor

                                               

Abung Kulon, Lampung Lor

Abung Kulon basa Indonésia: Abung Barat, iku kacamatan ing Kabupatèn Lampung Lor provinsi Lampung. Kabupatèn Lampung Lor

Basa Indonésia
                                     

ⓘ Basa Indonésia

Basa Indonésia punika nagarabasanipun Indonésia. Basa Indonnesiyah punika sajatosipun carabasa Malayu ingkang dipunpituturaken ing tlatah Indonésia.

Gunggungipun para panutur basa Indonésia sawatawis 200 yuta jiwa.

                                     

1. Swara

Swarawidya

Punika fonèm-fonèm basa Indonésia. Kapisan punika tabel fonèm swara Ind: vokal lajeng tabel fonèm wyanjana Ind: konsonan.

Basa Indonésia ugi gadhah fonèm ayun swara /ai, /au, and /oi/.

Pènget: Swara antara tandha kurung punika saged dipunwastani silih swara, minangka wyanjana antara tandha kurung punika fonèm ampilan Ing: loan phonemes mila punika fonèm-fonèm punika naming wonten ing tembung-tembung ampilan kémawon.

                                     

2. Pranala njawi

  • Situs Pusba-Pusat Basa
  • Kamus Besar Bahasa Indonesia
  • Pusatbasa: Sekilas tentang Sejarah Basa Indonésia
  • Ethnologue edisi 16
  • Tentang Basa Indonésia
  • Basa Indonésia Flash Thesaurus
  • Piagam Hak Asasi Manusia dalam basa Indonésia

Pasinaon basa Indonésia

  • Belajar Basa Indonésia
  • Belajar Basa Indonésia lewat Internet
  • Indonésia WWW Virtual Library
  • Wikibooks - Belajar Basa Indonésia
  • Belajar Basa Indonésia online
  • Basa Kita

Bausastra

  • Indonésia Translator
  • Kanggé pratelab bausastra pirsani Bausastra
  • Google Indonésia Translator
  • Indonésia Dictionary
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →