Back

ⓘ Olahan Senegal




Olahan Senegal
                                     

ⓘ Olahan Senegal

Masakan Senegal minangka masakan Afrika Kulon sing dipengaruhi karo masakan Afrika Lor, Prancis, lan Portugis lan asale saka akeh klompok etnik bangsa, sing paling gedhe yaiku Wolof. Islam, sing pisanan nembus wilayah kasebut ing abad kaping 11, uga duwe pengaruh ing masakan kasebut. Senegal minangka koloni Prancis nganti taun 1960. Wiwit dijajah, para emigran nggawa masakan Senegal menyang pirang-pirang wilayah liyane.

Amarga Senegal wewatesan karo Samodra Atlantik, iwak dadi penting banget kanggo masak Senegal. Ayam, domba, kacang polong, endhog, lan daging sapi uga digunakake, nanging daging babi dudu amarga pedunung umume umat Islam. Kacang, potong utama saka Senegal, uga couscous, beras putih, ubi jalar, lentil, kacang polong ireng lan macem-macem sayuran, uga kalebu ing resep-resep. Daging lan sayuran biasane rebus utawa diasinake ing bumbu lan rempah-rempah, banjur diwutahake sega utawa sedulur, utawa dipangan nganggo roti.

                                     
  • Senegal Chicken Yassa, sajian pedas sing enak ing saindenging wilayah Afrika Kulon. Digawe nganggo mustar Dijon, bawang, jus lemon, zaitun lan mrico bonnet