Back

ⓘ Mataz




Mataz
                                     

ⓘ Mataz

Mataz, asring diarani psyhaluje utawa haluš, isine pangsit ing masakan Circassian. Iki digawe kanthi mbungkus kanthong adonan tanpa ragi ing isine lan masak ing banyu sing umob. Adonan, sing digawe dicampur glepung lan banyu anget, kadang nganggo endhog, digulung terus banjur dipotong kothak karo piso utawa bunder nggunakake cangkir utawa gelas ngombe. Bisa uga diisi karo kentang tumbuk lan bawang goreng. Biasane, pangsit iki uga kalebu campuran daging sing dibumbui, biasane daging domba utawa daging sapi, karo sayuran ijo, sauerkraut, lan bawang, dilebokake ing bungkus adonan, sing digodhog utawa dikukus. Jamur utawa keju bisa digunakake kanggo ngganti daging.

                                     
  • Haliva lan mataz rong cemilan Adyghe tradisional