Back

ⓘ Crème fraîche




Crème fraîche
                                     

ⓘ Crème fraîche

Creme fraîche, surem "krim seger") minangka produk susu, krim sing asem ngemot butterfat 10-45%, kanthi pH udakara 4.5. Asam karo budaya bakteri. Aturan label Eropa negesake rong bahan kasebut kudu kalebu budaya krim lan bakteri. Dadi luwih saka woh lan barang sing dipanggang, uga ditambah karo sup lan saos. Iki digunakake ing macem-macem resep liyane. Krim asem minangka panganan sing padha, kajaba creme fraîche ora nguntungke lan kandungan lemak sing luwih dhuwur. Krim asam bisa ngemot agen penebalan sing ora diidini ing creme fraîche ing pirang-pirang wilayah. Jeneng crème fraîche basa Prancis, nanging krim asem sing padha bisa ditemokake ing sisih Lor Eropa, lan krim asam tradisional sing digunakake ing Amerika Tengah mirip.