Back

ⓘ Mi cellophane




Mi cellophane
                                     

ⓘ Mi cellophane

Mie cellophane, utawa fensi, kadhang kala diarani mie kaca, minangka jinis mi transparan sing digawe saka pati lan banyu.

Umume didol kanthi bentuk garing, direndhem kanggo didandani maneh, banjur digunakake ing sup, piring sing digoreng, utawa gulungan spring. Dheweke diarani "mie cellophane" utawa "mi kaca" amarga cellophane - utawa transparansi kaya kaca nalika dimasak. Mi cellophane ora kudu dibingungake karo bihun pari, sing digawe saka beras lan wernane putih tinimbang bening sawise dimasak ing banyu.

                                     
  • negeri. Mirip karo mi cellophane lembar kacang mung digawe saka kacang mung, nanging bentuke beda. Lembaran udakara 1 cm ambane, kaya mi fettuccine Iki
  • Mihun yaiku bentuk mi sing lancip. Kadhangkala diarani mie beras utawa tongkat beras, nanging ora kudu dibedakake karo mi cellophane jinis bihun Asia
  • maneka mi asin sing tipis banget sing digawe saka glepung gandum Asale saka Fujian, China Mie beda karo mifen bihun beras lan mi cellophane amarga
  • Tamsui Kutha Taipei Anyar lan kasusun saka potongan tahu, diisi nganggo mi Cellophane sing dimasak, lan ditutup nganggo surimi, sing akeh didol dening para
  • sesuai karo jinis mi kang arep digawé. Cellophane noodles utawa suun. Suun digawé saka campuran glepung kenthang lan glepung kacang ijo. Mi jinis iki teksture
  • Piring kasebut asring diwenehake liwat nasi kukus, utawa ing AS, liwat mi mi cellophane sing renyah. Daging sapi Mongolia kalebu salah sawijining sajian daging