Back

ⓘ Chorizo de pamplona




Chorizo de pamplona
                                     

ⓘ Chorizo de pamplona

Chorizo de Pamplona minangka sosis sing khas ing masakan ing wilayah Navarre ing Spanyol, disiapake kanthi bagean sing padha karo daging sapi lan daging babi sing disigar kanthi alus lan akeh paprika asap, lemak daging babi lan alami utawa plastik casing sing ditetepake duwe ukuran minimal diameter patang puluh milimeter. Werna abang-oranye amarga ana tambahan paprika, sing akeh ing Navarre. Sanajan jeneng lokal, iki kalebu jinis sosis sing umum banget ing toko panganan ing saindenging wilayah Spanyol. Iki uga diprodhuksi lan didol ing Pamplona, Spanyol.

Chorizo de Pamplona minangka sosis sing difermentasi, ditambani, lan garing, lan teksture biasane garing. Wis diterangake duwe kuwalitas sing padha karo sosis pepperoni. Rasane wis diandharake minangka tangy, asin, lan duwe rada pait saka pimentón paprika asap Spanyol sing digunakake nalika nyiyapake.

                                     
  • de tira iga bisa disedhiyakake. Sabanjure ana Vacío steak flank matambre lan uga pitik lan chivito wedhus wedhus Piring kayata pamplona