Back

ⓘ Dovga




Dovga
                                     

ⓘ Dovga

Dovga minangka panganan nasional masakan Azerbaijan, sup sing biasane digawe saka yoghurt lan jamu.

Luwih asring saiki, iki minangka sup vegetarian, yoghurt sing dimasak kanthi macem-macem ramuan. Ketumbar, dill, mint lan pari dadi bahan utama sup. Chervil lan peterseli gunung bisa ditambahake. Bawang utawa sorrel spring uga bisa digunakake kanggo rasa sing luwih alus. Kadhang kala dimasak nganggo kacang ayam. Biasane digawe panas nalika musim salju utawa adhem nalika musim panas. Biasane dadi sup manten Azerbaijan, disedhiyakake ing antarane daging.