Back

ⓘ Olahan Macan




Olahan Macan
                                     

ⓘ Olahan Macan

Masakan Macan, masakan khas sing misuwur, kasusun saka mozaik masakan Kanton lan Portugis, lan masakan fusi kanthi pengaruh sing signifikan saka Asia Tenggara lan jagad Lusophone. Sanajan akeh panganan sing rutin ngonsumsi Macau kalebu subkelas saka masakan Kanton. Akeh masakan Macan yaiku asil saka campuran rempah-rempah sing garwane pelaut Portugis digunakake kanggo nyoba nurun piring Eropa. Kajaba bahan-bahan Cina lokal, bahan-bahan lan bumbu masakan Macan uga kalebu bahan-bahan saka Eropa, Amerika Latin, Afrika, India lan Asia Tenggara. Masakan Portugis lan Spanyol asli uga bisa ditemokake ing Macau. Teknik masak umume kalebu panggangan, panggangan lan panggang. Tilas, sing arang ditemokake ing gaya masak Cina liyane, nuduhake sifat eklektik masak Macan. Macau misuwur amarga budaya campuran rasa, lan masakan Macan modern bisa uga dianggep minangka jinis masakan campuran.

Biasane, panganan Macan dibumbui karo macem-macem rempah-rempah kalebu kunir, santan, lan kayu manis, lan kodhe garing bacalhau, menehi aroma lan rasa khusus. Piring sing misuwur kalebu galinha à Portuguesa, galinha à Africana pitik Afrika, bacalhau kod uyah tradisional Portugis, pato de cabidela, udang cabai Macan, minchi, lan kari tumis kepiting Piring liyane kalebu telinga babi lan salad pepaya, lan kelinci sing diasinake ing anggur, kayu manis lan kembang lawang. Tapas uga minangka bagean integral saka masakan Macan.

                                     
  • Roti macan uga didol minangka roti Walanda utawa jerapah minangka jeneng komersial kanggo roti sing duwe pakulitan mottle
  • lan pasugatan liyane. Jeneng kasebut adhedhasar mitos lokal, sing tegese macan tangis 1. 500 gram brisket ngiris kekandelan daging sapi 1 cm. 2. Saos
  • Asia lan bekas koloni Portugis, kaya ta Brasil lan Macau Pastel de nata Macan uga diadopsi dening KFC lan kasedhiya ing negara - negara kaya ta daratan