Back

ⓘ Olahan Sri Lanka




Olahan Sri Lanka
                                     

ⓘ Olahan Sri Lanka

Masakan Sri Lanka misuwur kanthi kombinasi ramuan, rempah-rempah, iwak, sayuran, beras, lan woh-wohan. Masakan kasebut pusaté ing pirang-pirang jinis beras, uga klapa sing dadi tanduran ing saindenging negara. Seafood uga duwe pengaruh penting ing masakan, yaiku iwak seger utawa iwak wadi. Minangka negara sing dadi pusat dalan sutra samudra sing bersejarah, kontak karo pedagang asing nggawa barang-barang panganan anyar lan pengaruh budaya saliyane tradhisi lokal klompok etnis negara kasebut, kabeh mau mbantu mbentuk masakan Sri Lanka. Pengaruh saka masakan India utamane India Selatan, Indonesia lan Walanda paling nyata nalika masakan Sri Lanka nuduhake hubungan sing raket karo masakan Asia Kidul lan Tenggara liyane.

Fitur utama masakan Sri Lankan yaiku nasi rebus utawa kukus, disuguhake kari iwak utawa daging, uga kari liyane sing digawe sayuran, lentil, utawa woh-wohan.

  • Sri Lankan sweets
                                     
  • Lamprais basa Inggris: Lumprice minangka salah sawinining olah - olahan khas Sri Lanka sing dikenalake dening pedunung Walanda Walanda Lamprais asale
  • sing disigar Sinhala yaiku olah - olahan saka Sri Lanka kang digawé saka roti godhamba jinis roti Sri Lanka lan jejanganan, endhog utawa daging
  • Kuḻambu Tamil minangka olahan umum ing masakan Tamil lan Sri Lanka lan minangka panganan adhedhasar asam sing bisa kalebu macem - macem daging, jangan
  • luwih misuwur ing Sri Lanka Sri Lanka Food & Tropical Fruits lankalibrary.com. Dibukak ing 2008 - 09 - 13. Culture of SRI LANKA everyculture.com
  • Malaysia, Singapura, lan Vietnam ing Asia Tenggara menyang masakan Sri Lanka lan masakan Benggali ing Asia Kidul. Asile, dikenal kanthi akeh jeneng
  • kenthel utawa polong vanilla parut. The Decline of Watalappam Daily News. Colombo, Sri Lanka 31 August 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 March 2016.
  • utawa thenkai sambal Tamil yaiku salah sawijining jinis olahan panganan tradisional Sri Lankan sing digawe saka klapa, umume digunakake minangka iringan
  • olah - olahan kacang abang lan jejanganan digodhog utawa didang, dimasak karo dal lan duduh asem. Iki kawentar ing masakan India Kidul lan Sri Lanka Miturut
  • ditemokake ing India Selatan lan Sri Lanka uga ing Indonesia sing diarani kripik singkong kripik singkong Iki uga minangka olahan ing komoditas akeh sing diprodhuksi