Back

ⓘ Sundubu-jjigae




Sundubu-jjigae
                                     

ⓘ Sundubu-jjigae

Sundubu-jrigae utawa rebus tahu lembut minangka jigae ing masakan Korea. Piring kasebut digawe nganggo tahu empuk anyar sing empuk, sayuran, kadang jamur, bawang, panganan laut opsional, daging opsional, lan gochujang utawa gochu garu. Sajian kasebut dirakit lan dimasak langsung ing prau sing disajikake, sing umume digawe saka porselen sing kandel, nanging uga bisa dibuwang saka watu sing padhet. Endhog mentah bisa dilebokake ing jjigae sadurunge disajikake, lan sajian dikirim nalika umpluk kanthi kuat. Biasane dipangan nganggo mangkok nasi putih mateng lan pirang-pirang banchan. Tauhu alus ekstra, diarani sundubu ing basa Korea, luwih alus tinimbang jinis tahu liyane lan umume didol ing tabung. Sanajan srengenge ing sundubu ora duwe asal Sino-Korea, sundubu asring diterjemahake menyang basa Tionghoa lan Jepang nggunakake karakter Cina純, sing pangucapane Korea yaiku srengenge lan tegese "murni". Mula ing China, sundubu diarani chún dòufu, lan ing Jepang diarani jun tōfu utawa sundubu.

                                     
  • digawé saka campuran rempah - rempah. Sundubu jjigae yaiku jjigae kanthi gochujang sing ngemot tahu sutra sundubu lan sayuran. Salah sawijining papan