Back

ⓘ Suea rong hai




Suea rong hai
                                     

ⓘ Suea rong hai

Sua rong hai yaiku salah sawijining jinis olahan arupa panganan lokal Northeastern Thai masak saka balung sikil sapi, roso karo rempah-rempah, garang langka, ngiris menyang cilik bêsik, lan dadi karo ketan lan pasugatan liyane. Jeneng kasebut adhedhasar mitos lokal, sing tegese "macan tangis".

                                     

1. Gawe

Bahan-bahan

1. 500 gram brisket ngiris kekandelan daging sapi 1 cm.

2. Saos iwak 1 sendhok.

3. 1 sendok makan kecap putih.

4. ½ sendok uyah.

5. ½ sendok teh mrico lemah.

Prosedur

1. Campur daging sapi karo bumbu sing wis disiyapake banjur adhem suwene 2 jam.

2. Panggang daging sapi sing diasinake kanthi panas medium nganti langka.

3. Irisan daging sapi panggang dadi cilik-cilik lan wenehi sajian.

                                     

2. Nyelup

Saos sing dicelup asmane namchim chaeo uga dikenal minangka cabai asem lan pedhes digawe saka sayuran lan rempah-rempah standar. Rasio bahan lan rasa gumantung karo resep vendor sing duwe bahan khusus kayata saus asam jawa tinimbang jus lemon lan bawang merah lan cabai panggang.

                                     
  • kecut ala Thailand Wétan lor. Gai kang Thai: ไก ย าง ayam panggang Suea Rong Hai Thai: เส อร องไห daging sapi sandung lamur panggang Khao niao