Back

ⓘ Oloroso




Oloroso
                                     

ⓘ Oloroso

Oloroso minangka macem-macem anggur benteng digawe ing Jerez lan Montilla-Moriles lan diproduksi kanthi tuwa oksidatif. Biasane luwih peteng tinimbang Amontillado. Oloroso biasane peteng lan nutty.

Boten kados ing fino lan Amontillado sherries, ing oloroso ing Flor ragi wis dipuntekan kanthi kubu ing tahap sadurungé. Iki nyebabake anggur sing wis rampung ora duwe rasa ragi sing seger ing sherry fino. Tanpa lapisan flor, sherry kena hawa liwat tembok sing keropos saka kayu oak Amerika utawa Kanada, lan ngalami penuaan oksidatif. Nalika anggur saya tuwa, dadi saya peteng lan kuwat lan asring ditinggal nganti puluhan taun.Sherry Oloroso uga dadi landasan kanggo pirang-pirang sherry manis sing dikembangake kanggo pasar internasional, kayata Bristol Cream, ing endi oloroso digawe legi lan kadhang kala dicopot warna kanthi nyaring areng kanggo nggayuh efek sing dikarepake.