Back

ⓘ Olahan Aljazair




Olahan Aljazair
                                     

ⓘ Olahan Aljazair

Masakan Aljazair dipengaruhi dening interaksi lan pertukaran Algeria karo budaya lan bangsa liyane ing pirang-pirang abad. Iki ditondoi dening kasugihan sing asale saka produk dharatan lan segara. Conquests utawa gerakan demografi menyang wilayah Algeria minangka rong faktor utama pertukaran antarane macem-macem bangsa lan budaya. Masakan iki minangka masakan Mediterania lan Afrika Lor kanthi oyot Berber.

Umume wong Algeria nggunakake tajine, pot tanah, kanggo masak. Koki Aljazair bangga banget karo katrampilan lan cara masak lan rahasia sing ana ing macem-macem cara nyampur rempah-rempah khusus.

                                     
  • chekhechoukha utawa chakhchoura Arab: شخشوخة minangka sajian olahan Aljazair asring dipangan nalika pahargyan perayaan, utamane populer ing wilayah
  • msamman, musamman minangka olahan sajinis roti lapis tradisional sing asli asale saka Maghreb, umume kanggo Aljazair Tunisia lan Maroko Biasane