Back

ⓘ Olahan Uruguay




Olahan Uruguay
                                     

ⓘ Olahan Uruguay

Masakan Uruguay minangka gabungan saka sawetara negara Eropa, utamane saka panganan Mediterania saka Spanyol, Italia, Portugal lan Prancis. Pengaruh liyane ing masakan asale saka imigrasi saka negara kayata Jerman lan Skotlandia. Gastronomi Uruguay minangka asil saka imigrasi, tinimbang masakan Amerindian lokal, amarga koloni anyar kasebut ora ngandel karo masarakat Charrúa asli. Pengaruh Spanyol akeh banget: panganan cuci mulut kaya churros, flan, ensaimadas yoo, lan alfajores kabeh digawa saka Spanyol. Uga ana macem-macem jinis rebus sing dikenal minangka guisos utawa estofado, arroce, lan fabada. Kabeh guo lan pucheros tradisional uga asale saka Spanyol. Persiapan iwak Uruguay, kayata iwak uyah garing, cumi, lan gurita, asale saka wilayah Basque lan Galicia, lan uga Portugal. Amarga tradhisi Italia sing kuat, kabeh panganan pasta Italia sing misuwur ana ing Uruguay kalebu ravioli, lasagne, tortellini, fettuccine, lan gnocchi tradisional. Sanajan pasta bisa disajikake kanthi saos, ana siji saus khusus sing digawe dening wong Uruguay. Saus caruso yaiku saus pasta sing digawe saka krim dobel, daging, bawang, ham lan jamur. Iki misuwur banget karo sorrentinos lan agnolotti. Kajaba iku, ana pengaruh basa Jerman ing masakan Uruguay, utamane ing masakan sing legi. Kue-kue sing dikenal kanthi jeneng bizcochos asale saka basa Jermanik: croissant, sing diarani medialunas, sing paling populer, lan bisa ditemokake ing rong jinis: adhedhasar butter-lan lard. Asale uga basa Jerman yaiku basa Bali sing dikenal kanthi sebutan bolas de fraile, lan gulung diarani piononos Facturas dibaptis maneh karo jeneng lokal amarga diwenehi fonologi Jerman sing angel, lan biasane Uruguay kanthi ditambah dulce de leche. Malah piring kaya chucrut uga wis digawe masakan utama Uruguay.

Popular gulali sing membrillo quince senggol lan Dulce de Leche, kang digawe saka susu carmelized. Pasta manis, dulce de leche, digunakake kanggo ngisi cookie, kue, pancake, milhojas, lan alfajores. Alfajores yaiku cookie roti cekak sing dicampur karo dulce de leche utawa tempel buah. Dulce de leche digunakake uga ing flan con dulce de leche.

                                     
  • jeneng rajangan daging sapi sing tipis banget ing Argentina, Paraguay lan Uruguay sing dijupuk saka antara kulit lan iga, sejenis steak flank. Iki dudu
  • choripanes yaiku salah sawijining olahan kalebu jinis sandwich kanthi chorizo sing populer ing Argentina, Chili, Peru, Uruguay lan El Salvador. Jeneng kasebut
  • wilayah Andes Bolivia lan Peru nanging uga bisa ditemokake ing Argentina lan Uruguay lan uga Portugal, Mallorca, Hong Kong lan Makau Panes del Mundo. Tradicional
  • Iki misuwur ing masakan ing sawetara wilayah ing Spanyol, Argentina, Uruguay Puerto Rico, Republik Dominika, El Salvador, Meksiko lan Chili Ing Filipina
  • sajian ing Prancis, tonkatsu ing Jepang, lan milanesa Italia, Meksiko, Uruguay Paraguay, Argentina, Brasil lan steak goreng pitik ing Amerika Selatan
  • Ekuador, Paraguay, Peru, Filipina, Brasil Selatan, Prancis Selatan, Spanyol, Uruguay lan Venezuela Alfajor archetypal mlebu Iberia sajrone periode al - Andalus