Back

ⓘ Barbekyu Mongolia




Barbekyu Mongolia
                                     

ⓘ Barbekyu Mongolia

Barbekyu Mongolia minangka sajian gorengan sing digawe dening Wu Zhaonan ing Taiwan taun 1951. Daging lan sayuran dimasak ing kothak wesi gedhe, bunder, lan padhet kanthi suhu nganti 300 ° C. Sanajan jenenge, sajian kasebut dudu wong Mongolia, lan mung ana gandhengane karo barbecue.

Biasane, para pengunjung milih macem-macem bahan mentah saka tampilan daging sing diiris tipis lan sayuran. Mangkuk bahan diulungake menyang koki sing nambah saos pilihan kanggo restoran, banjur pindhah menyang panggangan.

Bentuk panggangan bunder ngidini loro utawa luwih koki masak panganan kanthi bebarengan, lan bisa masak kanthi cepet amarga bahan sing diiris tipis, mula panganan kasebut biasane dimasak ing siji revolusi panggangan. Minyak utawa banyu bisa ditambahake supaya gampang masak. Bahan-bahan kasebut terus digoreng kanthi panas lan kabeh panganan tetep bisa dingerteni lan utuh.

                                     

1. Deleng uga

  • Teppanyaki, gaya masak Jepang sing padha
  • Khorkhog, sajian Mongolian sing diarani "barbecue Mongolian"
  • Bulgogi, panggangan goreng sing populer ing Korea sing padha karo barbecue Mongol
  • Asado
  • Saj, wadhah cembung sing digunakake ing Asia tengah, kidul, lan kulon kanggo masak roti lan daging
  • BBQ Korea nuduhake macem-macem sajian panggang ing masakan Korea
  • Masakan Taiwanese
                                     
  • sing renyah. Daging sapi Mongolia kalebu salah sawijining sajian daging sing dikembangake ing Taiwan ing ngendi restoran barbekyu Cina pisanan ditemokake
  • dipanggang bawang, bawang putih lan rempah - rempah Wétan Tengah. Mixiote Barbekyu Mongolia Schlachteplatte - sajian panggang campuran Jerman Shaokao Australia: