Back

ⓘ Thukpa bhatuk




Thukpa bhatuk
                                     

ⓘ Thukpa bhatuk

Bhatuk Thukpa punika umum Tibetan masakan mie sup sing kalebu mie bhasta cilik. Panganan iki minangka sup umum sing digawe ing musim salju, nanging penting banget kanggo Taun Anyar Tibet. Ing Nyi-Shu-Gu, wengi ing Losar, sup Tibet umum, Thukpa bhatuk digawe karo bahan-bahan khusus kanggo mbentuk Guthuk. Guthuk banjur dipangan ing Losar kanggo simbol ngilangi negativitas taun kepungkur lan ngundang positip ing taun anyar.

Ing sup bukuk Thukpa, komponen utama yaiku mi bhatsa gawenan tangan, sing padha karo gnocchi Italia. Sawetara mi bhatsa sing digunakake kanggo sup iki diarani gutsi rithuk lan mi liyane, diarani bhatuk. Kaloro mi iki diarani bhatuk ing Tibet Tengah.

                                     
  • dipangan rong dina sadurunge Losar, Taun Anyar Tibet lan variasi saka Thukpa bhatuk Upacara religius Tibet Gutor དག གཏ ར sing secara harfiah tegese