Back

ⓘ Sanwin makin




Sanwin makin
                                     

ⓘ Sanwin makin

Sanwin makin minangka salah sawijining jinis olahan arupa panganan cuci mulut tradisional utawa mont, sing disedhiyakake sajrone pesta sumbangan tradisional, pesta satuditha, lan minangka cemilan ing dalan. Panganan cuci mulut kasebut mirip karo panganan cuci mulut ing India tetanggan, sing diarani sooji halwa, lan Thailand, sing diarani khanom mo kaeng.

Wangun panganan cuci mulut sing paling populer, dikenal minangka shwegyi sanwin makin ရွှေ ချီ ဆ နွင်း မ ကင်း utawa shwegyi mont ရွှေ ချီ ဆ နွင်း မု န့ ်, utamane nggunakake semolina, susu pekat, butter, santen, wiji poppy. Sawetara resep mbutuhake endhog, kacang mete, lan kismis. Ing taun-taun pungkasan, semolina diganti karo pati liyane kanggo nggawe variasi kayata makin sanwin makin အာလူး ဆ နွင်း မ ကင်း lan makin sanwin makin ငှက် ပျော ဆ နွင်း မ ကင်း.