Back

ⓘ Olahan Cornish




Olahan Cornish
                                     

ⓘ Olahan Cornish

Masakan Cornish kalebu gaya masak, tradhisi lan resep sing ana gandhengane karo Cornwall lan wong Cornish. Wis dipengaruhi banget karo geografi kabupaten uga sejarah sosiale.

Cornwall, minangka semenanjung sing diubengi segara kanthi sejarah ngemot iwak, tegese masakan iwak dadi bagean utama resep-resep sejarah lan modern ing Cornwall. Industri mancing wis dadi bagean utama ing ekonomi kabupaten kasebut. Panganan apik ing Cornwall, pasty, diwiwiti ing industri sejarah liyane ing kabupaten kasebut, iki minangka pertambangan

Cornwall wis mangaribawa lan dipengaruhi dening masakan Inggris liyane, uga duwe persamaan karo masakan tanggane ing Inggris Barat Laut, Devon.

                                     
  • Krim klot Cornish Kadhangkala diarani scalded, clouted, Devonshire utawa krim Cornish punika salah sawijining olahan arupa krim digawe dening sacara