Back

ⓘ Kazan




Kazan
                                     

ⓘ Kazan

A Kazan utawa qazan punika jinis gedhe pot masak digunakake ing saindhenging Asia Tengah, Azerbaijan, Turki, lan ing Semenanjung Balkan, kira-kira padha karo menyang cauldron, ketel, utawa Landa open. Dheweke duwe macem-macem ukuran, lan asring diukur kanthi kapasitas, kayata "kazan 50 liter". Biasane diameteripun setengah meter. Kazans sing digawe saka wesi cast utawa ing modern kaping aluminium lan digunakake kanggo cook variétas panganan, kalebu plov, sumalak, shorpa, kesme, lan bawyrsaq, lan kuwi sing unsur penting ing hajat nalika panganan kudu disiapake kanggo tamu sing akeh.

Wong-wong Kazia bisa uga ditanggepi geni kanthi macem-macem cara. Kadhangkala bingkai logam tripod sing diarani sajayaq digawe, utawa uga utamane kanggo kazan gedhe, bolongan bisa digali ing lemah sing bakal nahan kazan lan nyedhiyakake cukup ruangan ing ngisor supaya geni ana ing sangisore - ing kasus iki, bolongan akses dibangun ing sisih supaya geni bisa diopeni, lan supaya bisa udhara. Kazan sing luwih cilik bisa digunakake ing kompor ditransfer menyang kazan kanthi sekaligus nyekel tegak lan stabil.

                                     
  • Aviastar SP ing Ulianovsk Tu - 204 sadaya varian lan Kazan Aircraft Production Association ing Kazan Tu - 214 Layout kabin pesawat punika kapèrang saking
  • Saks. Skénario kagem filem punika dipunanggit déning Paul Dano lan Zoe Kazan adhedhasar saking novel Wildlife anggitanipun Richard Ford. Wondéné juru
  • lan kerep nganakaké liron pamuda. Bandung, Indonesia Bath, Britania Raya Kazan Rusia Magdeburg, Jerman Nîmes, Prancis Cithakan: Country data Amérikah Sarékat
  • Kumail Nanjiani lan Emily V. Gordon. Juru paragane Kumail Nanjiani, Zoe Kazan Holly Hunter lan Ray Romano Film Big Sick wiwit tayang ing Festival Film
  • dipunsutradarani Courtney Hunt, dhedhasar skénario anggitanipun Nicholas Kazan Ingkang maragani filem punika antawisipun Keanu Reeves, Gabriel Basso
  • kang jenenge Itsutsuji Tadatsugu kang dadi putri angkat Naidaijin jenenge Kazan - in Moritsugu. Dhèwèké ditunjuk dadi putra makutha nalika taun 1308 déning
  • Aleksandra taun 1841. Tolstoy karo papat seduluré banjur diemong buliké ana Kazan ana pérangan kulon Ruslan. Tatyana Aleksandrovna Yergoskaya utawa Bu
  • Simpkins minangka Jennifer Wheeler Dylan Baker minangka Jack Ordway Zoe Kazan minangka Maureen Grube Max Casella minangka Ed Kecil Jay O. Sanders minangka
  • disiyapake khusus kanggo Nowruz wiwitan Musim semi ing pot gedhe kaya kazan Praktek iki diwiwiti saka Kekaisaran Persia Persia sadurunge Islam. Sanajan
  • iku 1: 31.83 Nalika ing kejuaraan 2015 World Aquatics Championships ing Kazan Rusia, Miller ngintukaké medali emas kang pisanan minangka pérangan saka
  • pertandhingan pambuka Liga Èropah UEFA, Liverpool kasil ngawonaken Rubin Kazan kanthi skor kamenangan 1 - 0. Kemenganan kapisan Klopp ing Eropah minangka
  • Novgorod Bulgaria Volga Invasi Mongol Gorda Emas Kapangéranan Moskwa Kekhanan Kazan Kakaisaran Rusia Révolusi 1905 Révolusi 1917 Perang Sadulur Uni Sovyèt Federasi