Back

ⓘ Leblebi




Leblebi
                                     

ⓘ Leblebi

Leblebi minangka cemilan sing digawe saka kacang panggang, umume lan populer ing Iran, Suriah, Libanon, Irak lan Turki, lan kadhang dibumbui karo uyah, rempah-rempah panas, cengkeh garing, utawa permen sing dilapisi. Ing Tunisia, istilah kasebut nyebutake sup sarapan sing misuwur saka chickpea sing uga kalebu endhog lan roti basi.

Chickpeas sing digunakake kanggo leblebi dipilih kanggo bentuk, ukuran, warna, lan wektu panen, lan beda-beda miturut kultivar. Umume, wiji gedhe 8 –9 Diameter mm lan 30.0 –50.0 g bobote 100 kernel, cah ayu Kabuli kanthi warna sing luwih entheng, bunder, lan alus; jas wiji sing kandel lan lambung, gampang dicopot saka kernel dibutuhake. Wektu panen nemtokake proses tempering lan kualitas leblebi; cah ayu wis diresiki lan diklasifikasikake miturut ukuran, kanthi cah cilik sing durung berkembang, rusak, shrunken, lan pecah dibuwang.

                                     
  • minangka panganan sarapan sing nggunakake roti basi, lan ing masakan Tunisia, leblebi minangka sup saka keju lan roti basi. Staling Dibukak ing 27 June 2019