Back

ⓘ Olahan Korea Lor




Olahan Korea Lor
                                     

ⓘ Olahan Korea Lor

Korea Utara minangka negara ing Asia Wétan sing dadi sisih lor Semenanjung Korea. Watesan iki ing sisih kidul karo Korea Selatan, lan loro negara kasebut dipisahake karo Zona Demiliterisasi Korea. Sawetara pasugatan dituduhake dening loro Korea.

Kanthi historis, masakan Korea wis berkembang wiwit pirang-pirang abad perubahan sosial lan politik. Asal saka tradhisi tetanèn lan nomadik kuna ing Manchuria kidul lan Semenanjung Korea, wis ngalami interaksi rumit saka lingkungan alam lan tren budaya sing beda-beda. Piring lan kimchi minangka panganan utama Korea. Ing panganan tradisional, dheweke ngiringi masakan loro Banchan lan kursus utama kayata juk, Bulgogi utawa mie. Omben- omben Soju minangka semangat tradisional Korea sing misuwur.

                                     
  • minangka salah sawijining olahan sosis getih ing masakan Korea Minangka panganan jalanan sing populer ing Korea Lor lan Korea Selatan, umume digawe saka
  • gaejangguk Hangul: 개장국 diarani dangogiguk Hangul: 단고기국 ing Korea Lor yaiku sup Korea sing ngemot daging asu minangka bahan utama. Sup kasebut dipitayani
  • utawa legi. Biasane digunakake ing masakan Tiongkok Lor masakan Cina Wétan Lor uga masakan Korea - Cina Bebek Peking lan jajangmyeon minangka panganan
  • Semenanjung Korea Ing zaman modern iki Jeolla dipérang dadi Provinsi Jeolla Lor lan Provinsi Jeolla Kidul Jeolla wis tau dijuluki lumbung beras Korea amarga
  • Segara Jepang, lan tetanggan karo Républik Rakyat Cina, Korea lan Rusia. Pulo sisih paling lor ana ing Segara Okhotsk, lan wilayah paling kidul minangka