Back

ⓘ Stroganina




Stroganina
                                     

ⓘ Stroganina

Stroganina iku panganan saka wong pribumi saka lor Arctic Siberia dumadi saka mentahan, lancip, iwak beku dawa-ngiris. Ing sekitar Danau Baikal, sajian kasebut diarani raskolotka. Stroganina tradisional digawe nganggo iwak putih banyu tawar salmonid ditemokake ing perairan Arktik Siberia kayata nelma, muksun, chir, lan omul. Arang banget, digawe nganggo Stefgeon. Masakan iki disenengi karo warga Siberia asli, lan ana ing masakan Yakutian, Masakan Eskimo, masakan Komi lan masakan Yamal. Iki asring dipasangake karo vodka.

Iwak beku digunakake kanggo nyiyapake stroganina. Iwak kanggo stroganina biasane dicekel iwak mancing es sajrone musim gugur lan seger beku supaya ora ana kristal-kristal es ing daging. Iwak beku bisa dibungkus nganggo banyu es sing meh beku supaya ora ngalami dehidrasi lan ngreksa daging iwak kanthi luwih apik ing kahanan beku. Iwak biasane beku lempeng, tanpa mlengkungake awa