Back

ⓘ Sepur Mutiara Kidul




                                     

ⓘ Sepur Mutiara Kidul

Sepur Mutiara Kidul inggih punika layanan sepur klas eksekutif lan ekonomi premium kang dipunlakokaken déning PT. Kereta Api Indonesia dinggo nglayani lintas Surabaya Gubeng-Bandung liwat Yogyakarta-Tasikmalaya tindak lan kondur.

                                     

1. Sejarah

Sepur Mutiara Kidul pertama kali dioperasiake ndek 17 Agustus 1972 kanggo nglayani lintas Bandung–Surabaya nduwe rong layanan kelas, yaiku kelas eksekutif lan bisnis.

Ndek 28 September 2016, PT KAI sempet ngubah layanan seka kelas bisnis dadi sepur ekonomi plus. Rangkaian sepur kelas ekonomi plus - sarta lintas pelayanane diperpanjang ngasi Malang mulai 3 Oktober 2016.

Sepur Mutiara Kidul mulai nggunakake rangkaian sepur baja nirkarat gaweane PT INKA sejak 1 April 2019 sing nduwe layanan kelas eksekutif lan ekonomi premium. Sepur Mutiara Kidul pernah diperpanjang rutene ngasi Jakarta pas ditrapke Gapeka 2019, tapi dibalikake menyang Surabaya-Bandung malih pas Gapeka 2021.

                                     

2. Tarif

Tarif sepur niki ning kisaran antara Rp220.000.00–Rp650.000.00 dinggo kelas eksekutif lan Rp100.000.00–Rp400.000.00 dinggo kelas ekonomi premium tergantung pada jarak tempuh, subkelas/posisi lungguhan ning njero rangkaian kereta, sarta dina-dina tertentu misal akhir minggu lan prei nasional sing isoh dipesen sakderenge dina kamangkatan.

                                     
  • Surabaya liwat Cirebon - Semarang - Bojonegoro eksekutif - ekonomi premium Mutiara Kidul saking lan menyang Surabaya eksekutif - ekonomi premium Ciremai, saking
  • Malabar, menyang Bandung lan menyang Malang eksekutif - bisnis - ekonomi Mutiara Kidul menyang Bandung lan menyang Surabaya eksekutif - ekonomi premium Lodaya
  • lan Jawa Tengah sisih kidul Setatsiyun iki nglayani sepur kelas èksekutif, bisnis, sajumlah ékonomi, lan sepur lokal komuter. Sepur saka arah wétan sing
  • eksekutif - ekonomi plus premium, jadwal tertentu wonten sepur eksekutif jinis priority ning KA 38 Mutiara Kidul menyang Bandung lan menyang Surabaya eksekutif - ekonomi
  • iki. Setatsiyun iki nduwe 3 jalur sepur karo jalur 1 dadi sepur lurus. Setatsiyun iki ana ning petak lintas kidul Sepur Pulo Jawa watara Bandung lan Tasikmalaya
  • Surabaya, khususé sing ngliwati jalur kidul lan wétan Pulo Jawa. Kanggo sepur sing ngliwati jalur lor, kaya ta sepur sing arep menyang Jakarta liwat Semarang
  • arah kidul seka Dalan Ir. H. Juanda, Ciamis. Setatsiyun sing mulai digunakake wiwit taun 1894 iki nduwe papat jalur sepur karo jalur 2 marupakan sepur lurus
  • èksekutif - ékonomi prèmium Mutiara Wetan, saking lan menyang Surabaya bersambung Banyuwangi eksekutif - ekonomi premium Joglosemarkerto, Sepur looping Jawa Tengah
  • bersambung Purwokerto Parcel ONS Kidul menyang Surabaya liwat Yogyakarta - Madiun - Jombang lan menyang Bandung Ing sor iki jadwal sepur panumpang sing mandheg ning