Back

ⓘ Kuwé kyiv




Kuwé kyiv
                                     

ⓘ Kuwé kyiv

Kue Kyiv yaiku merek kue panganan cuci mulut, digawe ing Kyiv, Ukraina, USSR wiwit 6 Desember 1956 dening Pabrik Manas Karl Marx. Ora suwe banjur dadi populer ing saindenging Uni Soviet.

Sawise confectioners lali ora nyelehake sawetara endhog-putih kanggo biskuit kasebut ing adhem. Esuke koki Kostyantyn Petrenko, kanthi asisten Nadia Chornohor, 17 taun, kanggo ndhelikake kesalahan kanca-kancane, nyebar kue beku karo buttercream, dibungkus bubuk, dihiasi ornamen kembang.

Resep kue Kyiv wis ganti karo wektu: ing taun 1970-an, para tukang roti nyempurnakake proses nggawe campuran putih telur lan kacang, banjur wiwit nambah hazelnut ing jajan lan wiwit nyoba karo kacang lan jambu mete. Nanging, kacang sing larang iki nambah biaya jajan dadi pabrik bali nggunakake kacang kemiri.