Back

ⓘ Bolo de rolo




Bolo de rolo
                                     

ⓘ Bolo de rolo

Bolo de rolo minangka panganan cuci mulut khas Brasil saka negara Pernambuco. Adonan kue digawe nganggo glepung, endhog, mentega lan gula. Adonan iki dibungkus nganggo lapisan jambu lebur, katon gulung swiss kanthi lapisan sing luwih tipis. Iki diakoni minangka sajian nasional ing ukum Brasil.

                                     

1. Sejarah

Asal-usulé yaiku adaptasi jajan Portugis colchão de noiva kasur panganten wanita, jinis kue spons sing digulung nganggo isi kacang. Sawise tekan Brasil, juru masak Portugis ngganti isi jambu biji, sing akeh banget ing sisih lor- wétan Brasil, dimasak karo gula, sing akeh banget wiwit digawe ing -pabrik ing wilayah kasebut. Sanajan saiki, umume nyebar bolo de rolo karo gula ing cangkang njaba, nggawe presentasi panganan cuci mulut.Hukum Biasa № 379/2007: bolo de rolo diakoni minangka warisan nyata saka Pernambuco.