Back

ⓘ Kèju klawu Tyrol




Kèju klawu Tyrol
                                     

ⓘ Kèju klawu Tyrol

Tyrolean keju werna abu-abu punika salah sawijining jinis olahan arupa kèju, rennet lembu susu asam keju digawe ing Tyrolean lembah Alp, Austria. Jeneng kasebut duwe cetakan abu-abu sing biasane tuwuh ing kulit. Kandhutan lemak iki sithik banget lan ambune sing kuat. Keju kasebut didaftarkan minangka sebutan sing dilindhungi kanthi jeneng resmi Tiroler Graukäse g. U. Registrasi PDO negesake manawa produksi wis dadi unsur gastronomi petani Tyrolean sajrone pirang-pirang atus taun kepungkur. Pembuatan graukäse nyebar ing peternakan amarga kesederhanaan nggawe lan kasedhiyan susu sedheng sawise lemak dijupuk kanggo digunakake nalika nggawe butter.