Back

ⓘ Beras Jepang




Beras Jepang
                                     

ⓘ Beras Jepang

Nasi Jepang nuduhake pirang-pirang kultivasi gandum pendek saka japonica kalebu beras biasa lan beras ketan.

Nasi Jepang biasa, utawa uruchimai 粳米, minangka pokok panganan Jepang lan kalebu biji-bijian sing tembus. Yen wis mateng, tekstur lengket kasebut bisa gampang diangkat lan dipangan nganggo sumpit. Ing njaba Jepang kadhang ditandhani nasi sushi, amarga iki minangka salah sawijining panggunaan umum. Iki uga digunakake kanggo ngasilake sake.

Nasi ketan, sing dikenal ing Jepang minangka mochigome も ち 米, digunakake kanggo nggawe mochi 餅, Okowa, lan panganan khusus kayata sekihan. Iki minangka beras gandum cendhak, lan bisa dibedakake karo uruchimai kanthi biji-bijian cendhak, bunder, legi, lengket sing luwih gedhe nalika dimasak, lan tekstur sing luwih kenceng lan chewier

                                     
  • Cuka beras minangka salah sawijining jinis olahan saka cuka sing digawe saka beras fermentasi ing Asia Wétan China, Jepang lan Korea uga ing Vietnam
  • alkohol saka Jepang kang minangka asil fermentasi beras Cara nggawé sake tinulis ing buku wiwitan watara taun 700 sawisé Masehi.. Ing Jepang tembung sake
  • ya iku panganan saka Jepang wujud sega kang dikepel - kepel nalika isih anget, digawé wujud segitiga, bunder, utawa kaya karung beras Panganan iki uga misuwur
  • amilosa lan méh sadaya wujud amilopektin, gadhah sipat kados makaten. Beras Jepang japonica kanggé sushi ngandhut kadhar amilosa kirang langkung 12 - 15
  • Beras soklat punika gandum wutuh beras karo njaba inedible awake dibusak. Nasi putih minangka gandum sing padha tanpa lambung, lapisan bran, lan germ sereal
  • Mochi Jepang 餅 Hanzi: 麻糬 punika nama jinis kuwé ingkang kadamel saking beras ketan lajeng dipuntumbuk dumugi lembut lan lèngkèt ingkang dipunbentuk
  • yaiku panganan pokok kanthi bahan glepung gaplèk biyasa kanggo ngganti sega beras Cara mangan racaké bisa karo uyah, parutan klapa bisa uga gula. Ing lingkungan
  • donya nalika taksih njabat. Albania - Dinten Républik 1946 Jepang - Kagami - Biraki Festival Kue Beras Nepal - Dinten Persatuan Pista Pambaptisan Gusti Yesus Kalèndher
  • ingkang bahanipun saking beras saking negeri Tiongkok. Sake, unjukan mawi alkohol ingkang bahanipun beras saking negeri Jepang Enjoying tuak in Batak
  • penjajahan Jepang kalebu nggabungake peternakan cilik dadi peternakan skala gedhe, sing ngasilake panen sing luwih gedhe. Produksi beras nambah sajrone