Back

ⓘ Bikaneri bhujia




Bikaneri bhujia
                                     

ⓘ Bikaneri bhujia

Bikaneri bhujia, asring diarani bhujia, minangka cemilan renyah sing populer sing disiyapake kanthi nggunakake biji ngengat lan besan lan rempah-rempah, asale saka Bikaner, sawijining kutha ing negara bagian kulon Rajasthan ing India. Werna warna kuning kuning, ora mung produk khas Bikaner, nanging uga jeneng umum. Saben macem-macem sing disiapake dening pabrikan skala gedhe uga ngliwati prosedur uji coba sing ketat. Iki njamin manawa saben macem-macem jinis anyar sanajan dicampur karo macem-macem bahan ora bakal ilang asale dhasar.

Bikaneri bhujia wis dadi industri pondhok ing Bikaner, Rajasthan, lan nyedhiyakake lapangan kerja kanggo udakara 2.5 yuta wong ing desa-desa ing wilayah kasebut, utamane wanita, lan bubar kasebut nate ngalami persaingan karo perusahaan multinasional kayata Pepsico uga perusahaan cemilan India, sing wis nggunakake jeneng bhujia. Sawise gelut karo pirang-pirang copycat sajrone pirang-pirang taun, ing wulan September 2010, Kantor Paten India negesake hak-hak Indikasi Geografis lan paten diterbitake kanggo jeneng merek Bikaneri bhujia menyang pabrikan lokal Bikaner.

                                     

1. Preparasi

Adonan moth dal besan lan rempah-rempah kalebu chana dal, cellulose bubuk serat, uyah, lombok abang, mrica ireng, kapulaga, cengkeh, minyak kacang, lan liya-liyane. minyak sayur Ing bagean gedhe ing India, utamane Rajasthan, Gujarat, Maharashtra, Bihar lan Benggala Kulon iku kalebu standar panganan.

                                     
  • in East Delhi Delicious destinations: From Dindigul biryani to Bikaneri bhujia 14 June 2016. Kannadasan, Akila 12 July 2016 When Hyderabad came