Back

ⓘ Reshteh khoshkar




Reshteh khoshkar
                                     

ⓘ Reshteh khoshkar

Khoshkar Reshteh minangka salah sawijining jinis olahan arupa cookie tradisional kanggo Ramadhan ing Provinsi Gilan, Iran. Iki digawe saka glepung beras, lan diisi gula, walnut utawa hazelnut, kapulaga, kayu manis, jahe lan rempah-rempah, digoreng nganggo minyak panas utawa lemak. Digawe saka glepung beras, glepung gandum, gula, almond, kenari, lan kayu manis, banjur digoreng alon-alon ing lenga. Adonan glepung beras diwutahake ing wadhah cilik kanthi bolongan pirang-pirang nganti adonan beras dadi metu saka banyu mancur. Wadah iki banjur digunakake kanggo nggawe pola ing wajan panas kanthi adonan pari sing mlaku. Wajan panas ngencengi adonan pari lan nggawe lembaran pastry nasi sing lancip. Isi walnut, gula, lan kadang-kadang bahan sing dihancurkan dilebokake ing tengah-tengah jajanan lan dilipat kanthi aman. Iki banjur digoreng lenga lan dirasakake.