Back

ⓘ Cahuamanta




Cahuamanta
                                     

ⓘ Cahuamanta

Caguamanta minangka sajian khas panganan laut Meksiko sing digawe nganggo sinar manta lan urang. Biasane disiapake minangka sup, ngemot sinar manta, urang lan sayuran. Uga bisa disiyapake minangka taco. Nalika duduh kaldu disedhiyakake dhewe, diarani bichi dijupuk saka tembung basa Yaqui sing artine "wuda."

Wiwitane, bahan utama yaiku penyu laut caguama, nanging amarga dilebokake ing dhaptar spesies sing ngancam, moro-moro kasebut dilarang. Wiwit kuwi, sinar manta lan urang wis dadi bahan utama.Panganan iki pisanan diwenehake ing kutha Los Mochis, Sinaloa.