Back

ⓘ Brondong jagung




Brondong jagung
                                     

ⓘ Brondong jagung

Popcorn yaiku macem-macem kernel jagung sing ngembang lan kembung nalika dipanaskan; jeneng sing padha uga digunakake kanggo nyebut panganan sing diprodhuksi dening ekspansi.

Popcorn bisa dimasak nganggo butter utawa minyak. Sanajan jumlah sing sithik bisa dilebokake ing ceret utawa panci ing pawon omah, adol komersial popcorn anyar nggunakake mesin popcorn sing dirancang khusus, sing ditemokake ing Chicago, Illinois, dening Charles Cretors ing taun 1885. Cretors sukses ngenalake penemuane ing Eksposisi Columbian ing taun 1893. Ing pameran ing donya sing padha iki, FW Rueckheim ngenalake "Candied Popcorn" sing dihiasi molase, yaiku jagung karamel pertama; seduluré, Louis Ruekheim, rada ngowahi resep lan ngenalake popcorn Cracker Jack ing taun 1896.

                                     
  • yèn jagung wis ditandur manungsa kurang luwih 6.500 - 12.000 taun kapungkur. Jagung bisa digawé panganan warna - warna, kaya ta marning, brondong lepet
  • Brondong ya iku salah sijiné panganan kang asalé saka tlatah jawa kang bahan mligi jagung Brondong wujudé bisa warna - warna kaya ta brondong pedes, brondong
  • sing wis disemprot sing digawe panas ing oven gelombang mikro Saliyane jagung sing dikeringake, tas biasane ngemot minyak goreng kanthi lemak jenuh sing
  • Jagung karamel utawa brondong karamel minangka salah sawijining jinis olahan arupa confection digawe saka brondong sing ditutupi karo permen karamel adhedhasar
  • Brondong iku désa ing Kacamatan Kesesi, Pekalongan, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Kesesi, Pekalongan Kabupatèn Pekalongan Situs resmi Kabupatèn Pekalongan
  • kathah gizi misale wonten jagung godhog, jagung bakar, bubur jagung brondong jagung jasuke jagung susu keju sega jagung ganti sega beras lan uga
  • Jagung iku désa ing Kacamatan Kesesi, Pekalongan, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Kesesi, Pekalongan Kabupatèn Pekalongan Situs resmi Kabupatèn Pekalongan
  • nengen Kornik Filipina digawe saka jagung ketan sing dibumboni direndhem ing banyu sajrone telung dina, beda karo brondong Awaokoshi, kumenthus millet gulali
  • komunitas pertanian pertama kayata Maya sing ngeterake jagung nggawe proses standar nixtamalisasi jagung lan nggawe jalur panganan masakan Maya Gelombang
  • Kesesi, Pekalongan, Jawa Tengah Desa Kelurahan: Brondong Jagung Kaibahan Kalimade Karangrejo Karyomukti Kesesi Krandon Kwasen Kwigaran
  • Kesesi, Pekalongan, Jawa Tengah Desa Kelurahan: Brondong Jagung Kaibahan Kalimade Karangrejo Karyomukti Kesesi Krandon Kwasen Kwigaran