Back

ⓘ Olahan California




Olahan California
                                     

ⓘ Olahan California

Masakan California nggambarake macem-macem budaya California lan akeh dipengaruhi dening akar Amerika Hispanik, uga pengaruh Asia Wétan lan Laut lan pengaruh Eropa Kulon, uga tren panganan lan tradhisi masakan Amerika sing luwih gedhe.Tren utama padha dipengaruhi dening kombinasi Tengah iklim, geografi lan ilmu geologi saka jarak wilayah kang kanggo samodra, werna movie ing Hollywood, werna tech ing Silicon Valley, lan negara anggur Napa, uga utama pametumu produksi. Malah California minangka bagean saka Meksiko mengaruhi panganan negara kasebut.

                                     
  • utamane kalebu bentuk masakan Jepang ing Jepang Masakan Betawi Masakan California Masakan Eurasia Singapura lan Malaysia Masakan Australia modern Masakan
  • Frozen Yogurt - Sections 36991 - 36994 : : California Food and Agricultural Code : : 2005 California Code : : California Code : : US Codes and Statutes : : US Law : :
  • putih, kuning, kakap, lan welut Gulung pelangi cukup mirip karo gulung California kanthi tambahan tuna, salmon lan alpukat. Varian liyane kalebu irisan
  • Daging jaran minangka bagean penting saka tradhisi olahan ing pirang - pirang negara, utamane ing Eropa, Amerika Selatan lan Asia Wolung negara sing akeh
  • basa Spanyol, gaya angon uga dikenal minangka pastor tacos al, yaiku olahan taco sing digawe daging babi panggang. Adhedhasar shawarma domba sing digawa
  • vibrant culture and savory food of the Republic of Georgia. 1999: University of California Press. pp. 136 139. ISBN 0 - 520 - 21929 - 5.CS1 maint: location link
  • cuisine Whatscookingamerica.net. Accessed June 2011. Laudan, Rachel. Cuisine & Empire. University of California Press. p. 11. ISBN 978 - 0 - 520 - 26645 - 2.
  • cookie kabagjaan iku salah sawijining jinis olahan arupa cookie biasane digawe saka glepung, gula, vanilla, lan lenga wiji wijen karo Piece saka nang kertas
  • kabèh ana tetanduran panganan sing diproses lan unrefined, utawa diolah lan olahan minangka sethitik minangka bisa, sadurunge kang migunakaken. Conto kabeh
  • teles. Olah - olahan ing Van béda karo olah - olahan ing wewengkon liyané ing Turki kang akèh - akèhé olah - olahan tradhisional kaya kebap. Olah - olahan kang mirunggan
  • kaliyan bawang bombai. Bawang prei punika kathah dipun - ginakaken wonten ing olahan Eropa. Padatanipun dipuntumis wonten ing mentéga dumugi alum sadèrèngipun