Back

ⓘ Kuwé batik




Kuwé batik
                                     

ⓘ Kuwé batik

Kue batik minangka salah sawijining jinis olahan panganan cuci mulut kue kulkas Malaysia sing diilhami dening tiffin, sing digawa Inggris ing negara Inggris ing jaman penjajahan, lan diadaptasi karo bahan-bahan Malaysia. Kue iki digawe kanthi nyampur biskuit Marie sing rusak dikombinasikake karo saos coklat utawa kastor runny sing digawe nganggo endhog, mentega / margarin, susu kental, Milo lan serbuk coklat. Kue kasebut disajikake sajrone acara khusus kaya Idul Fitri lan Natal.

Iki uga padha karo irisan landak lan kue biskuit coklat Pangeran William paling anyar, sanajan beda-beda bahane. Ing Brunei, jajan Batik ditutupi karo topping warna ijo.