Back

ⓘ Setatsiyun Bangil




Setatsiyun Bangil
                                     

ⓘ Setatsiyun Bangil

Setatsiyun Bangil yaiki setatsiyun sepur kelas I sing terletak ing Pogar, Bangil, Pasuruan. Setatsiyun iki marupakan setatsiyun paling wetan ing Daerah Operasi VIII Surabaya sekaligus marupakan setatsiyun aktif paling kulon ing Kabupaten Pasuruan. Ning arah wetan seka setatsiyun iki wonten jalur percabangan menyang Probolinggo lan Malang.

Ning arah wetan sakderenge Setatsiyun Pasuruan, ana Setatsiyun Kraton saiki uwis dinonaktifake amarga jarak antarsetatsiyun sing ora terlalu adoh karo Setatsiyun Pasuruan. Sementara itu, ning arah kulon sakderenge Setatsiyun Porong, ana Setatsiyun Gununggangsir sing uwis ora aktif amarga nduwe tingkat pemasukan sing sitik.

Setatsiyun iki marupakan setatsiyun utama ing Kabupaten Pasuruan dadi dijadikan setatsiyun pemberhentian bagi sebagian gedhe sepur.