Back

ⓘ Aia kawa




Aia kawa
                                     

ⓘ Aia kawa

Aia kawa basa Minangkabau: banyu kopi godhong utawa kopi godhong utawa kawa daun yaiku unjukan saka godhong kopi sing diseduh kaya teh saka Sumatera Barat lan Kerinci. Godhong kopi lokal sing dipilih wiwitane dikeringake kanthi dipanggang suwene 12 jam. Nalika arep ngombe, godhong sing wis garing dicampur karo banyu adhem, banjur diseduh karo banyu sing umob. Ing wilayah Kerinci, ombenan iki dikenal minangka kawo banyu. Minuman iki disedhot nalika adhem ing tlaga. Presentasi kasebut ora ana ing gelas utawa mangkuk, nanging cangkang klapa dibuwang nganti loro. Cangkang iki diwenehi tikar pring. Aia kawa bisa dinikmati nganggo utawa tanpa gula, diiringi macem-macem cemilan cilik.