Back

ⓘ Rintisan mawa topik geografi




                                               

Abruzzo

Abruzzo, yaiku regione ing sisih kidul Italia pérangan tengah kang sadurungé minangka péranganing regione Abruzzi e Molise. Abruzzo wewatesan karo Marche ing sisih kulon-lor, Umbria ing kulon, Lazio ing kidul, Molise ing wétan-kidul, lan Segara Adriatik ing sisih wétan. Regione iki nyakup wewengkon kang ambané 10.794 km² lan sing ndunungi watara 1.3 yuta jiwa. Kutha krajan Abruzzo yaiku LAquila. Regione iki dipérang dadi papat provinsi: LAquila, Teramo, Chieti, lan Pescara, pusat ékonomi Abruzzo.

                                               

Addis Ababa

Addis Ababa iku kutha krajan Etiopia. Addis Ababa ndarbèni status kutha lan provinsi. Kutha iki nduwé punjul 80 bebrayan kang wicara sajeroning 80 basa, lan komunitas Kristen lan Muslim. Dunungé ana ing 9°160" Lintang Lor, 38°42 Bujur Wétan. Panggonan iki dipilih déning Ratu Taytu Betul lan diyasa ing taun 1886 déning garwané, Maharaja Menelik II, lan saiki kang ndunungi watara 4 yuta jiwa, kanthi tuwuhing kang ndunungi taunan 8%. Kutha iki dumunung ing sikilé Gunung Entoto lan digayutaké karo mancanagara liwat Papan Anggegana Internasional Bole. Addis Ababa uga ndarbèni jalur sepur menyan ...

                                               

Aegea Kidul

Aegea Kidul iku siji saka telulas periphery ing Yunani. Tlatah iki dumadi saka pulo-pulo Cyclades lan Dodecanese ing Segara Aegea pérangan kidul. Kutha krajané dumunung ing Ermoupoli, pulo Syros déné kantor cawangané ana ing Rhodes, ya iku kutha kang dadi pusat ékonomi, sosial lan turisme ing periphery iki. Ing Agustus 2004, Sekretaris Jenderal ing periphery iki diwengku déning Har. Kokkinos.

                                               

Afrika Lèr

Afrika Lor iku tlatah ing bawana Afrika kang budaya lan kang ndunungi béda karo laladan ing Afrika liyané. Padunung Afrika Lor sabagéan gedhé kalebu ras kulit putih lan penutur basa Afro-Asia kang nganut agama Islam. Nagara-nagara Afrika Lor kerep uga karan nagara-nagara Maghribi. Pratélan nagara-nagara ing Afrika Lor, miturut dhéfinisi PBB: Mesir Aljazair Sahara Kulon Tunisia Sudan Libya Maroko Kadhangkala nagara-nagara ing ngisor iki uga dilebokaké Afrika Lor: Eritrea Etiopia lan liya liyané Mauritania Laladan Afrika Lor diwatesi Ara-ara Sahara saka laladan Afrika liyané.

                                               

Ain (Departemen ing Prancis)

Ain iku sawijining departemen kang dijenengaké saka anané Kali Ain kang dumunung ana ing pinggir wétan Prancis, ya iku ing region Rhône-Alpes ing tapel wates karo nagaraSwiss. Nomer urut Departemen iki ya iku nomer 01.

                                               

Aisne (Departemen ing Prancis)

Aisne iku salah siji saka 83 departemen kang asli, diyasa nalika jaman Revolusi Prancis 4 Maret, 1790. Departemen iki ddegaké saka pérangan tilas provinsi Île-de-France, Picardie, lan Champagne. Sapérangan gedhé alas ing tlatah iki rusak nalika pecah Perang Donya I. Serangan Prancis marang Chemin des Dames ing mangsa semi 1917 kadhangkala diarani Paperangan kaloro ing Aisne.

                                     

ⓘ Rintisan mawa topik geografi

  • donya Italia Situs resmi Situs resmi pariwisata ing basa Itali Sejarah, geografi webcam, weather, berita ing basa Itali Meteo San Marino - The National
  • bab hawa langite Ind: iklim kang warna - warna lan pratalawimbane Ind: geografi sarta kang ndunungi kang baubudaya Ind: multibudaya Government Code
  • Virgilio Orsini, kang yasa bètèng ing taun 1490. Pérangan iki sisih awujud rintisan panjenengan bisa mèlu ngembangaké. Abruzzo Komunitas ing Provinsi L Aquila
  • sing kalebu kasil tetanèn utama. Sacara resmi nagara iki kagolong nagara mawa olèh - olèhan sedhengan mangisor. Dumunung ing buntuté laladan Amérika Tengah
  • diprakirakaké gunggungé 363.700 jiwa. Nalika tanggal 4 September 2010, lindhu mawa kekuwatan 7.1 skala richter ngguncang kutha iki jam 4.35 a.m. wektu kana
  • pasé tanggal 16 Maret, wadyabala Saddam Hussein mréntahaké serangan gas mawa wisa ing kutha iki. Diprakirakaké watara pérangan atus nganti 7.000 wong
  • Tree Top - Adventure Park Pratélan kabupatèn lan kutha ing Indonésia Kutha Semarang Geografi dan Topografi dipununduh tanggal 12 Juli 2012 Situs Web Resmi
  • Katulik. Dina iki, Itali minangka nagara républik dhémokratik, lan nagara maju mawa GDP urut 7 ing sadonya, urut 8 ing Indhèks Mutu Urip, lan urut 20 ing sadonya
  • madeg tanggal 2 Dhésèmber 2005 Sajarah Gresik ing situs wèb resmi Kabupatèn Gresik Pamaréntah Kabupatèn Gresik: Geografi Kabupatèn Gresik Situs Web Resmi
  • Républik Céko utawa ditepungi mawa jeneng cekaké Céko basa Ceko: Česká republika rungokké  pitulung info iku nagara ing bawana Éropah kang kadhapur
Abbateggio
                                               

Abbateggio

Abbateggio iku sawijining comune lan kutha ing Provinsi Pescara, ing region Abruzzo, Italia. Jembar wewengkon 15.71 km 2 lan cacahing sing ndunungi 439 jiwa. Frazioni: Catalano, Cusano, Di Mezzo, San Martino, Scalelle. Kutha iki wewatesan karo: Caramanico Terme, Lettomanoppello, Roccamorice, San Valentino in Abruzzo Citeriore, lan Scafa

Abengourou
                                               

Abengourou

Abengourou iku departemen lan kutha ing Pasisir Gadhing, dumunung ing laladan Moyen-Comoé cedhak tapel wates Ghana. Kutha Abengourou iku mligi dipanggoni déning golongan ètnik Agni, sawijining cabang saka wong Akan kang migrasi saka tlatah Ghana. Padunung Abengourou udakara 105.000 jiwa ing taun 2004. Jeneng "Abengourou" asal saka pocapan Basa Ashanti "npé kro", kang tegesé "Aku ora seneng omong dawa."

Abkhazia
                                               

Abkhazia

Abkhazia, iku nagara kang ora diakoni ing bawana Éropah, kajaba, déning Rusia kang ngakoni ing tanggal 26 Agustus 2008 bebarengan karo pangakon kedaulatan Ossetia Kidul. Tlatah iki dumunung ana ing Kaukasus. Georgia ngeklaim Abkhazia minangka wewengkon kadaulatané. Kutha krajan nagara iki yaiku Sokhumi. Nagara iki kang ndunungi 157.000 nganti 216.000 jiwa lan jembaré ana 8.600 km 2.

Aboisso
                                               

Aboisso

Abiosso iku siji saka sèket wolu departemen ing Pasisir Gadhing, dumunung ing laladan Sud-Comoé, lan uga minangka kutha ing departemen mau. Padunung mligi dumadi saka klompk ètnik Anyi Sanwi, siji cabang saka wong Akan.

Abriola
                                               

Abriola

Abriola iku sawijining kutha lan comune ing Provinsi Potenza, ing sisih kidul region Basilicata, Italia. Kutha iki wewatesan karo comun Anzi, Calvello, Marsico Nuovo, Pignola, Sasso di Castalda, Tito. Jembar wewengkon 96 km 2, cacahing padunung 1.699 jiwa.

Accettura
                                               

Accettura

Accettura iku siji kutha lan comune ing Provinsi Matera, ing region Basilicata, Italia. Kutha iki wewatesan karo: Calciano, Campomaggiore, Cirigliano, Oliveto Lucano, Pietrapertosa, San Mauro Forte lan Stigliano.

Acciano
                                               

Acciano

Acciano iku siji comune ing Provinsi LAquila ing region Abruzzo, Italia. Kutha cilik jaman abad tengahan iki dumunung ing lembah Subequana lan minangka péranganing Komunitas Gunung Sirentina. Jembar wewengkon 32.34 km 2 lan cacahing sing ndunungi 396 jiwa.

Acerenza
                                               

Acerenza

Acerenza iku sawijining kutha lan comune ing Provinsi Potenza, ing region Basilicata nagara Italia. Kutha iki wewatesan karo lomunitas Municipalitas) Cancellara, Forenza, Genzano di Lucania, Oppido Lucano, Palazzo San Gervasio, lan Pietragalla.

Acerno
                                               

Acerno

Acerno, iku sawijining kutha lan commune ing Provinsi Salerno, region Campania, Italia sisih kidul. Jembar wewengkon 72 km 2 lan cacahing padunung 2.939 jiwa.

Acquaformosa
                                               

Acquaformosa

Acquaformosa iku sawijining kutha lan comune ing Provinsi Cosenza, ing region Calabria, Italia. Wiwit Abad tengahan kutha iki dadi panggonan kaum minoritas Arberesh, kang kagambaraké kanthi anané gambar manuk élangSkanderbeg ing lambang kutha iki.