Back

ⓘ Ghana




Ghana
                                     

ⓘ Ghana

Ghana, kanthi resmi disebut Républik Ghana iku nagara ing Afrika. Ghana diwatesi karo Panté Gadhing ing sisih kulon, Burkina Faso ing sisih lor, Togo ing sisih wétan, lan teluk Guinea lan Samudra Atlantik ing sisih kidul. Kutha krajané yaiku Accra. Nagara iki nduwé padunung kurang luwih 27.043.093 lan jembaré ana 238.535 km². Jembaré nagara iki arep kaping pindhoné pulo Jawa. Ghana misuwur kanthi pangasil soklat gedhé dhéwé ing donya, liyané iku nagara iki uga misuwur pangasil alumuniyum akeh dhéwé ing Afrika.

                                     

1. Étimologi

Tembung Ghana duwé teges yaiku raja prajurit saka basa Soninke lan sesebutan iku kanggo raja Karajan Ghana ing abad tengahan ing Afrika Kulon. Nanging, karajan iki kapernah ing laladan Guinea lan sisih loré adoh saka negara Ghana modhèrn.

Kenkey
                                               

Kenkey

Kenkey minangka sawijining panganan pokok sing padha karo dumpling asam saka wilayah Ga lan Fante sing dununge ing Afrika Kulon, biasane disajekake nganggo saos mrico lan iwak goreng utawa sup, rebus.