Back

ⓘ WMO



                                               

Papan Anggegana Internasional Kansai

Papan Anggegana Internasional Kansai) yaiku papan anggegana internasional utami ing Osaka Raya Jepang lan papan anggegana internasional paling cedhak karo kutha Osaka, Kyoto, lan Kobe. Dununge ana ing pulo gawean) ing tengah Teluk Osaka pesisir Honshu, 38 km mangidul ngulon saka Stasiun Osaka, dununge ing telung kutha, kalebu Izumisano, Sennan, lan Tajiri, ing Prefektur Osaka. Kansai dibukak tanggal 4 September 1994 kanggo ngurangi rame ing Papan Anggegana Internasional Osaka asli, diarani Papan Anggegana Itami, sing cedhak karo kutha Osaka lan saiki mung ngatur penerbangan domestik. Dumad ...

                                               

Papan Anggegana Internasional Narita

Papan Anggegana Internasional Narita, uga dikenal kanthi jeneng Tokyo-Narita, biyen lan wiwitane dikenal kanthi jeneng Papan Anggegana International Tokyo Baru, yaiku papan anggegana internasional sing ngladeni Area Tokyo Raya Jepang. Dununge udakara 60 kilometers ing sisih wétan tengah Tokyo ing Narita, Chiba. Narita yaiku bandara paling sibuk ing Jepang kanthi lalu lintas penumpang internasional lan kargo internasional. Ing taun 2018, Narita duwe 33.4 yuta penumpang internasional lan kargo internasional 2.2 ton. Ing taun 2018, Narita uga dadi bandara paling sibuk nomer loro ing Jepang ba ...

                                               

Papan Anggegana Internasional Tokyo

Papan Anggegana Internasional Tokyo, umume dikenal kanthi jeneng Papan Anggegana Haneda, Papan Anggegana Tokyo Haneda, lan Papan Anggegana Internasional Haneda, yaiku salah sawijining rong bandara utama sing nglayani ing Area Tokyo Raya, lan dadi basis utama saka rong maskapai domestik utama Jepang, Japan Airlines lan All Nippon Airways, uga Air Do, Skymark Airlines, Air Solaseed, lan StarFlyer. Dununge ana ing Ota, Tokyo, 15 kilometres kidul Stasiun Tokyo. Ing taun 2020, Haneda dirating dening Skytrax dadi Papan Anggegana paling apik kaping 2 sawise Papan Anggegana Internasional Changi Si ...

WMO
                                     

ⓘ WMO

WMO

World Meteorological Organization iku sawijining Organisasi antar pamaréntah kanthi anggota 188 nagara lan wewengkon territory. Organisasi iki asalé saka Organisasi Météorologi Internasional International Meteorological Organization IMO, kang diyasa taun 1873. Madeg taun 1950, WMO dadi badan mirunggan Perserikatan Bangsa-Bangsa kanggo bab meteorologi cuaca lan mangsa, hidrologi operasional lan ngèlmu Geofisik kang magepokan. Organisasi WMO duwé markas ing Jeneva, Swiss. Presiden saiki Gerhard Adrian kapilih ing 2019, Petteri Taalas wis Sekretaris Jenderal wiwit taun 2016.

                                     

1. Tujuan

Tujuan organisasi ya iku:

  • Bantu kerjasama saindenging donya bab jaringan stasiun supaya pengamatan météorologi, hidrologi lan pengamatan geofisik liyané kang magepokan karo météorologi, lan ngundhakaké panyiapan lan pangopènan pusat-pusat kang ngurusi météorologi lan jasa kagandhèng liyané.;
  • Ningkataké aktivitas sajeroning hidrologi operational lan nyurung kerjasama antara jasa Météorologi lan hidrologi;
  • Ningkataké standarisasi meteorologi lan pengamatan kang magepokan lan mesthèkaké publikasi kasil pengamatan lan statistik kanthi cara kang seragam;
  • Ningkataké riset lan latihan bab météorologi lan, yèn perlu, sajeroning babagan kang magepokan, lan mbantu sajeroning koordinasi aspèk internasional bab riset lan latihan mau.
  • Majokaké aplikasi météorologi tumrap aviasi, kapal, masalah kang magepokan karo banyu, tetanèn lan aktivitas manungsa liyané;
  • Ningkataké panyiapan lan pangopènan sistem kanggo ijol-ijolan informasi météorologi lan informasi kang magepokan kanthi rikat.

Nagara anggota WMO duwé siji komisi kanggo Sistem Dhasar Commission for Basic Systems CBS kang nganakaké patemon saben rong taun sapisan, minangka papan kanggo ngajokaké rékomendhasi owah-owahan kodhe, rékomendhasi bab protokol télékomunikasi, lan pamutakiran Kepala Tabel Cekak Abbreviated Heading Table disetujoni. Sawisé disetujoni, owah-owahan mau dilebokaké ing sajeroning manual kodhe WMO 306 lan 386. Patemon CBSWMO kang pungkasan dianakaké ing Jeneva, Swiss.

Salah sijiné fungsi WMO ya iku mènèhi jeneng siklon tropis.

WMO mbantu nyiptakaké Intergovernmental Panel on Climate Change IPCC, lan duwé tanggung jawab langsung tumrap anané Global Atmosphere Watch GAW.

                                     

2. Pahargyan lan bebungah

en:International Meteorological Organization Prize

en:Professor Dr. Vilho Väisälä Award

en:Norbert Gerbier-Mumm International Award

en:WMO Research Award for Young Scientists

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →