Back

ⓘ Mali




Mali
                                     

ⓘ Mali

Républik Mali iku nagara kang kakurung dharatan ing Afrika Kulon, sadurungé minangka jajahan Perancis. Nagara gedhé dhéwé kaloro ing Afrika Barat iki wewatesan karo Aljazair ing sisih lor, Niger ing sisih wétan, Burkina Faso lan Pasisir Gadhing ing sisih kidul, Guinea ing kulon-lor, sarta Mauritania ing sisih kulon. Tapel watesé ing sisih lor memanjang ka tengahing segara wedhi Sahara. Mayoritas sing ndunungi manggon ing wewengkon kidul, kang ana kali Niger lan Senegal. Nagara kang biyèn jenengé Sudan Perancis iki njupuk jenengé saka Kakaisaran Mali.