Back

ⓘ Pulo Man




Pulo Man
                                     

ⓘ Pulo Man

Pulo Man iku siji dependensi makutha Britania kang dumunung ing Segara Irlandia, mèh padha adohé saka Inggris, Irlandia, Sekotlan lan Wales. Wewengkon iki jembaré 572 km² kanthi sing ndunungi cacahé 76.315 jiwa. Pulo Man ndarbèni "parlemen aktif tuwa dhéwé ing donya" kang jenengé Tynwald, kang diyasa kira-kira taun 979.

                                     

1. Sajarah

Pulo Man minangka pos paling adoh karajan bangsa Viking wiwit taun 700 nganti 900. Sabanjuré Karajan Hebrides saka Nurwègen nguasani nganti abad angka 13 sadurungé Man direbut déning Sekotlan. Inggris nguasani wiwit abad angka 14. Masalah kang saiki diadhepi yaiku piyé carané mbangkitaké manèh basa Manx kang mèh cures.

                                     
  • Arrane Ashoonagh Dy Vannin iku lagu kabangsané Pulo Man
  • Estonia, Latvia, lan Lituania. Pulo Britania Raya: Britania Raya Karajan Manunggal Irlandia Lor, Kapuloan Channel lan Pulo Man Deleng uga Éropa Kulon
  • bal - balan ing Inggris lan tanah jajahan Inggris, ya iku : Jersey, Guernsey lan Pulo Man The FA duwé papan sing ing sajarah bal - balan. Green, Geoffrey 1954
  • Kalimantan iku pulo kang papané ana ing loring Pulo Jawa lan kuloning Pulo Sulawesi. Palemahaning pulo iki kapérang dadi wewengkoning telung nagara Brunei
  • Saderengipun taun 1981 pulo punika sampun katetepaken dados cagar biosfer mawi projek Man and Biosphere UNESCO. Ing Pulo Siberut kacathet antawisipun
  • Raya Union Jack Pratélan gendéra Britania Raya, antarané: Gendéra Wales, Pulo Man Irlandia Lor, Jersey, Britania Raya, Guernsey, Inggris, Gibraltar, Sekotlan
  • Pratélan pulo miturut nagara Pratélan pulo miturut ambané tlatah Pratélan pulo miturut cacahing sing ndunungi Pratélan pulo ing Indonésia Pratélan pulo paling
  • Bisa Kandha Lara Lapane Kaum Républik Lintang Panjer Sore Lelakone Si lan Man Nglacak Ilange Sedulur Ipe Ngingu Kutuk ing Suwakan Nyawa 28 Pethite Nyai
  • ERROR: Usage of Birth is not recognized Christina Maria Aguilera lair ing Pulo Staten, New York, Amérikah Sarékat, 18 Dhésèmber 1980 umur 40 taun ya iku
  • Sangiran iku situs penggalian arkéologi kang dumunung ing Pulo Jawa ing Indonésia. Tlatah iki jembaré watara 48 km² lan dumunung ing Jawa Tengah, udakara
  • tembaga sing katemon ing Nusantara sisih kulon, kaya ta Pulo Sumatera lan saubengé, Pulo Jawa, lan Pulo Luzon, Filipina. Tembung - tembung ing basa iki akèh
  • minangka tlatah kang ngasilaké kayu jati kang kualitasé paling apik ing Pulo Jawa. Kurang luwih 49, 66 persèn luas tlatah Kabupatèn Blora dipigunakan kanggo